Famille Laplace, Château d'Aydie, AOP Pacherenc du Vic Bilh, λευκό γλυκό
Famille Laplace, Château d'Aydie, AOP Pacherenc du Vic Bilh, λευκό γλυκό
Σοδειά : 2021
Ποικιλία : 100% Petit Manseng
Αμπελώνας : Τα σταφύλια προέρχονται από αμπελώνες που βρίσκονται σε πλαγιές με έδαφος πηλώδες με βότσαλα, με νοτιοδυτικό προσανατολισμό. Γίνεται όψιμος τρύγος με το χέρι.
Οινοποίηση : Τα σταφύλια οδηγούνται στο πιεστήριο όπου πιέζονται αργά και ελαφρά. Ακολουθεί ήπια διαύγαση. Μετά περνάμε στο στάδιο της οινοποίησης σε χαμηλή θερμοκρασία για 10-15 μέρες.
Ωρίμανση : Ωριμάζει για 10 μήνες σε βαρέλια από ξύλο ακακίας που προσδίδει φρεσκάδα στο κρασί.
Γευσιγνωσία : Κίτρινο-ασημί χρώμα, απόλυτα διαυγές και λαμπερό. Στη μύτη διακρίνουμε απολαυστικά αρώματα εξωτικών φρούτων και νότες μελιού, μια τέλεια ισορροπία μεταξύ διακριτικού και έντονου χαρακτήρα. Η πρώτη εντύπωση στο στόμα είναι αυτή της ζωντάνιας, η οποία συμπληρώνεται πολύ ωραία με την πλούσια και πληθωρική υφή του. Στο τελείωμα επανέρχεται μια γλυκύτητα αλλά και νότες εσπεριδοειδών, χαρακτηριστικό γνώρισμα των σταφυλιών που έχουν αφυδατωθεί από την παρατεταμένη παραμονή τους στο κλήμα.
Απολαύστε το : στους 8-10ºC.
Συνδυασμοί φαγητού :
Ιδανικό ως απεριτίφ συνοδεύει foie gras, γλυκά με λευκά ή εξωτικά φρούτα και το παραδοσιακό κέικ στη “σούβλα” των Πυρηναίων.
15.5/20 Vins et Terroirs Authentiques
Coup de coeur ** Guide Hachette 2019