Famille Laplace, Château d'Aydie, AOP Madiran, κόκκινο ξηρό

Famille Laplace, Château d'Aydie, AOP Madiran, κόκκινο ξηρό

$0.00

Σοδειά: 2017

Ποικιλία : 100% Tannat

Αμπελώνας : Τα σταφύλια προέρχονται από τριαντάχρονους αμπελώνες που βρίσκονται σε πλαγιές  με έδαφος :

·        ασβεστοαργιλώδες : Terroir de Saint Lanne

·        αργιλοχαλικώδες : Terroir d'Aydie

·        αργιλώδες με βότσαλα:  Terroir de Moncaup

Οινοποίηση : Ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά. Κρυοεκχύλιση στους 10-12° C για 5 μέρες σε ξύλινες κωνικές δεξαμενές. Ακολουθεί  οινοποίηση στους 25-30 ºC με μακράς διάρκειας εκχύλιση για 25-30 μέρες. Τα φαινολικά συστατικά προκύπτουν με τη μέθοδο της  ανακύκλωσης του μούστου και της βύθισης του “καπέλου”.

Ωρίμανση : 24 μήνες σε ξύλινες και τσιμεντένιες δεξαμενές.

Απολαύστε το : στους 18ºC.

Γευσιγνωσία : Έντονο βαθυκόκκινο χρώμα με ρουμπινί αποχρώσεις. Στη μύτη φίνο και περίπλοκο, όπου αναμιγνύονται αρώματα μαύρων φρούτων και καφέ. Στο στόμα μια υπέροχη αίσθηση όπου διακρίνονται οι καλά δουλεμένες, μεταξένιες τανίνες και επανέρχονται τα φίνα αρώματα δρυός. Ένα εκπληκτικό  Madiran, με δύναμη και περιπλοκότητα που διαθέτει ένα κατ’ εξαίρεση τόσο μεγάλο δυναμικό παλαίωσης.

Συνδυασμοί φαγητού : Ιδανικά με κυνήγι, κόκκινα κρέατα ή παϊδάκια μαύρου αγριόχοιρου.

Δυναμικό παλαίωσης : Μπορεί να παραμείνει για ωρίμανση τουλάχιστον 7-10 χρόνια.

Add To Cart