Famille Laplace, Odé d'Aydie, AOP Pacherenc du Vic Bilh, λευκό ξηρό
Famille Laplace, Odé d'Aydie, AOP Pacherenc du Vic Bilh, λευκό ξηρό
Σοδειά: 2021
Ποικιλία : 60% Petit Manseng 40% Gros Manseng
Αμπελώνας : Τα σταφύλια προέρχονται από αμπελώνες που βρίσκονται σε πλαγιές με έδαφος πηλώδες με βότσαλα, με νοτιοδυτικό προσανατολισμό.
Οινοποίηση : Τα σταφύλια οδηγούνται στο πιεστήριο όπου πιέζονται αργά και ελαφρά. Ακολουθεί καθίζηση σε χαμηλή θερμοκρασία για 10-15 μέρες και απολάσπωση με ψύξη.
Μετά περνάμε στο στάδιο της οινοποίησης.
Ωρίμανση : Ένα μέρος του κρασιού ωριμάζει για 6 μήνες σε βαρέλια από ξύλο ακακίας παραμένοντας με τις λεπτές οινολάσπες με εβδομαδιαίο bâtonnage. Η ωρίμανση ολοκληρώνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε χαμηλή θερμοκρασία. Η εμφιάλωση γίνεται αφού παραμείνει το κρασί στο στάδιο της ωρίμανσης για 10-15 μήνες.
Απολαύστε το : στους 10-12ºC.
Γευσιγνωσία : Έντονο κίτρινο χρώμα με ασημί ανταύγειες. Στη μύτη πολύπλοκο με τνονα αρώματα εσπεριδοειδών όπως λεμόνι, γκρέιπφρουτ αλλά και εξωτικά (ανανάς, φρουτα του πάθους). Η πρώτη εντύπωση είναι μια λιπαρότητα στο στόμα η οποία συνυπάρχει με μια έντονη φρεσκάδα. Αυτό το κρασί αρωματικό και δομημένο μας θυμίζει γιατί τα Pacherenc θεωρούνται «μεγάλα» λευκά ξηρά κρασιά.
Συνδυασμοί φαγητού : Ιδανικό ως απεριτίφ συνοδεύει από θαλασσινά και σούσι ως μοσχάρι μαγειρευτό με λευκή σάλτσα (blanquette de veau) και raclette.
2017 Médaille d'Argent Concours des vins
du Sud-Ouest
2017 * Guide Hachette 2020
2016 16.5 / 20Vins et Terroirs Authentiques
2016 ** Guide Hachette 2019
2016 15/20Bettane & Desseauve