Σοδειά : 1986
Ποικιλία : 97% Viura, 3% Malvasia
Αμπελώνας : Από επιλεγμένα σταφύλια από το αμπελοτόπι Pago Capellania, που φυτεύτηκε το 1945 και βρίσκεται σε οροπέδιο υψομέτρου 485 μέτρων, στο υψηλότερο σημείο του κτήματος Ygay, Rioja Alta.
Η παραγωγή ξεκίνησε αρχές Οκτωβρίου, αργά και προοδευτικά εξαιτίας των καιρικών συνθηκών οι οποίες ωστόσο συνέβαλλαν στο να επιτευχθεί η βέλτιστη ωρίμανση των σταφυλιών. Πρώτα τρυγήθηκαν τα σταφύλια από την ποικιλία Viura.
Οινοποίηση : Ολόκληρα τα σταφύλια υπέστησαν εκραγισμό και στη συνέχει πίεση σε κάθετο ξύλινο πιεστήριο. Η ζύμωση έγινε μέσα σε βαρέλια από αμερικανική δρυ.
Ωρίμανση : για 252 μήνες σε δρύινα αμερικανικά βαρέλια 225 λίτρων και 67 μήνες σε τσιμεντένια δεξαμενή.
Εμφιαλώθηκε 29/1/2014
Απολαύστε το : στους 14º C. Προτείνεται 30λεπτη μετάγγιση ώστε το κρασί να «αναπνεύσει».
Συνδυασμοί φαγητού : ιβηρικό χαμόν, γεμιστό καπόνι, τυρί με τρούφα, λευκό μοσχάρι, μάγουλα μπακαλιάρο σε σάλτσα πιλ πιλ.
Δυναμικό παλαίωσης : ως το 2050
Κριτικές :
Parker · Wine Advocate (Usa): 100 puntos.
Στο ποτήρι, όσο περνάει η ώρα, μοιάζει να γίνεται όλο και νεώτερο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένα λευκό κρασί για τα επόμενα 50 χρόνια. Αυτό το κρασί είναι απλά εκπληκτικό.
Σοδειά : 1986
Ποικιλία : 97% Viura, 3% Malvasia
Αμπελώνας : Από επιλεγμένα σταφύλια από το αμπελοτόπι Pago Capellania, που φυτεύτηκε το 1945 και βρίσκεται σε οροπέδιο υψομέτρου 485 μέτρων, στο υψηλότερο σημείο του κτήματος Ygay, Rioja Alta.
Η παραγωγή ξεκίνησε αρχές Οκτωβρίου, αργά και προοδευτικά εξαιτίας των καιρικών συνθηκών οι οποίες ωστόσο συνέβαλλαν στο να επιτευχθεί η βέλτιστη ωρίμανση των σταφυλιών. Πρώτα τρυγήθηκαν τα σταφύλια από την ποικιλία Viura.
Οινοποίηση : Ολόκληρα τα σταφύλια υπέστησαν εκραγισμό και στη συνέχει πίεση σε κάθετο ξύλινο πιεστήριο. Η ζύμωση έγινε μέσα σε βαρέλια από αμερικανική δρυ.
Ωρίμανση : για 252 μήνες σε δρύινα αμερικανικά βαρέλια 225 λίτρων και 67 μήνες σε τσιμεντένια δεξαμενή.
Εμφιαλώθηκε 29/1/2014
Απολαύστε το : στους 14º C. Προτείνεται 30λεπτη μετάγγιση ώστε το κρασί να «αναπνεύσει».
Συνδυασμοί φαγητού : ιβηρικό χαμόν, γεμιστό καπόνι, τυρί με τρούφα, λευκό μοσχάρι, μάγουλα μπακαλιάρο σε σάλτσα πιλ πιλ.
Δυναμικό παλαίωσης : ως το 2050
Κριτικές :
Parker · Wine Advocate (Usa): 100 puntos.
Στο ποτήρι, όσο περνάει η ώρα, μοιάζει να γίνεται όλο και νεώτερο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένα λευκό κρασί για τα επόμενα 50 χρόνια. Αυτό το κρασί είναι απλά εκπληκτικό.