Codorniu, Anna de Codorniu blanc de blancs reserve, Brut , D.O. Cava, λευκό ξηρό αφρώδες

€14.50

Η Anna de Codorníu δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στη γυναίκα που άλλαξε την ιστορία του οινοποιείου . Η δεξιοτεχνία, η κομψότητα και η αυθεντικότητά της αντικατοπτρίζονται στην cava που κληρονόμησε το όνομά της.

Το 1984 κυκλοφόρησε η πρώτη εσοδεία, πρωτοποριακή για την εποχή της, καθώς ήταν η πρώτη cava που ενσωμάτωσε την ποικιλία Chardonnay στο χαρμάνι της.

Αυτή η έκδοση της Blanc de Blancs, με παλαίωση άνω των 15 μηνών, είναι η πιο γαστρονομική από όλες. Αποτελεί την ιδανική επιλογή αν θέλετε να σερβίρετε cava σε όλη τη διάρκεια του γεύματος, από την αρχή έως το τέλος.

Έχει αποσπάσει πολυάριθμες διακρίσεις και βραβεία και είναι η no 1 σε πωλήσεις ισπανική cava. Με την Anna de Codorníu Blanc de Blancs Reserva, κάθε περίσταση αξίζει μια πρόποση.

Αμπελώνας

Ποικιλίες

Chardonnay, Macabeo, Parellada, Xarel·lo

Αμπελώνας

Τα σταφύλια που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της Anna de Codorníu προέρχονται από δύο πολύ διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες.

Η ποικιλία Chardonnay προέρχεται από ιδιόκτητους αμπελώνες που βρίσκονται στην περιοχή με το πιο ηπειρωτικό κλίμα της Ονομασίας Προέλευσης Cava, στη Lleida. Το κλίμα αυτό προσδίδει στα σταφύλια ιδανική συμπύκνωση, χαμηλότερη οξύτητα, καθώς και πιο γεμάτο σώμα και ένταση. Τα συστήματα καλλιέργειας ακολουθούν τις αρχές της ολοκληρωμένης διαχείρισης και είναι ειδικά προσαρμοσμένα στην παραγωγή αφρωδών οίνων. Ο τρύγος πραγματοποιείται περίπου στα μέσα Αυγούστου και γίνεται αποκλειστικά τη νύχτα, ώστε τα σταφύλια να παραμένουν όσο το δυνατόν πιο δροσερά, να διατηρούν τα αρώματά τους και να αποφεύγονται η οξείδωση ή η αυθόρμητη ζύμωση.

Οι ποικιλίες Xarel·lo, Macabeo και Parellada προέρχονται από επιλεγμένους αμπελώνες της περιοχής Penedès, που έχουν επιλεγεί από τις ομάδες αμπελουργίας και οινολογίας της Codorníu. Εκεί, οι ποικιλίες αυτές εκφράζουν τον αυθεντικό τους χαρακτήρα, με καλή οξύτητα, φρεσκάδα και εσπεριδοειδή και ανθικά αρώματα.

Οινοποίηση

Ο βέλτιστος χρόνος συγκομιδής καθορίζεται ξεχωριστά για κάθε ποικιλία. Μετά τον αποβοστρυχωτή και την πίεση των σταφυλιών, λαμβάνεται ο μούστος. Στη συνέχεια προστίθενται επιλεγμένες ζύμες και ο μούστος ζυμώνεται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία μεταξύ 15°C και 17°C.

Αφού ολοκληρωθεί η αλκοολική ζύμωση και τα κρασιά σταθεροποιηθούν, πραγματοποιείται το χαρμάνι και το τελικό κρασί εμφιαλώνεται μαζί με το liqueur de tirage (μείγμα ζάχαρης και ζυμών).

Οι φιάλες αποθηκεύονται σε υπόγεια κελάρια, σε σταθερή θερμοκρασία 17°C, όπου λαμβάνει χώρα η δεύτερη ζύμωση και ακολουθεί περίοδος παλαίωσης σε επαφή με τις οινολάσπες. Συνολικά, το κρασί παραμένει τουλάχιστον 15 μήνες στις οινολάσπες.

Στη συνέχεια πραγματοποιείται το remuage (περιστροφή των φιαλών ώστε να συγκεντρωθούν οι οινολάσπες στον λαιμό της φιάλης) και το degorgement, κατά το οποίο απομακρύνονται τα κατάλοιπα της δεύτερης ζύμωσης και προστίθεται το liqueur d’expédition, διαδικασία που καθορίζει τα υπολειμματικά σάκχαρα της cava.

Τέλος, η φιάλη πωματίζεται οριστικά.

Γευσιγνωσία

  • Όραση : Κίτρινο χρώμα με απαλές πράσινες ανταύγειες και επίμονες, λεπτές φυσαλίδες.

  • Όσφρηση : Ευχάριστος συνδυασμός τροπικών φρούτων και αρωμάτων ψημένου ψωμιού, αποτέλεσμα της μακράς παλαίωσης.

  • Γεύση : Πλούσια, μακράς διάρκειας γεύση με κρεμώδη υφή.

Απολαύστε το

Θερμοκρασία Σερβιρίσματος

Σερβίρεται κρύα στους 7-9 ºC.

Με το φαγητό

Η Anna de Codorníu Blanc de Blancs Reserva είναι μία από τις πιο γαστρονομικές cava, εύκολη στους συνδυασμούς τόσο με κυρίως πιάτα για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα, όσο και με επιδόρπια.

Κρέας, ψάρι, σοταρισμένα λαχανικά και θαλασσινά· όλα ταιριάζουν εξαιρετικά όταν συνοδεύονται από μια Blanc de Blancs Reserva cava.

━━━━━━━━━━━━━━━━

🎉 ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ONLINE ΣΥΝΤΟΜΑ!

Μπείτε στη VIP list για να ενημερωθείτε πρώτοι !

✨ 10% έκπτωση στην πρώτη παραγγελία

🍷 Μπείτε πρώτοι στο eshop μας πριν ανοίξουμε για το κοινό

📦 Δωρεάν μεταφορικά την πρώτη μέρα λειτουργίας

🎁 Εκπλήξεις & Δώρα μόνο για τα VIP μέλη μας!

👉 Μπείτε στη λίστα VIP :https://www.allaboutwine.gr/vip

━━━━━━━━━━━━━━━━

Η Anna de Codorníu δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στη γυναίκα που άλλαξε την ιστορία του οινοποιείου . Η δεξιοτεχνία, η κομψότητα και η αυθεντικότητά της αντικατοπτρίζονται στην cava που κληρονόμησε το όνομά της.

Το 1984 κυκλοφόρησε η πρώτη εσοδεία, πρωτοποριακή για την εποχή της, καθώς ήταν η πρώτη cava που ενσωμάτωσε την ποικιλία Chardonnay στο χαρμάνι της.

Αυτή η έκδοση της Blanc de Blancs, με παλαίωση άνω των 15 μηνών, είναι η πιο γαστρονομική από όλες. Αποτελεί την ιδανική επιλογή αν θέλετε να σερβίρετε cava σε όλη τη διάρκεια του γεύματος, από την αρχή έως το τέλος.

Έχει αποσπάσει πολυάριθμες διακρίσεις και βραβεία και είναι η no 1 σε πωλήσεις ισπανική cava. Με την Anna de Codorníu Blanc de Blancs Reserva, κάθε περίσταση αξίζει μια πρόποση.

Αμπελώνας

Ποικιλίες

Chardonnay, Macabeo, Parellada, Xarel·lo

Αμπελώνας

Τα σταφύλια που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της Anna de Codorníu προέρχονται από δύο πολύ διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες.

Η ποικιλία Chardonnay προέρχεται από ιδιόκτητους αμπελώνες που βρίσκονται στην περιοχή με το πιο ηπειρωτικό κλίμα της Ονομασίας Προέλευσης Cava, στη Lleida. Το κλίμα αυτό προσδίδει στα σταφύλια ιδανική συμπύκνωση, χαμηλότερη οξύτητα, καθώς και πιο γεμάτο σώμα και ένταση. Τα συστήματα καλλιέργειας ακολουθούν τις αρχές της ολοκληρωμένης διαχείρισης και είναι ειδικά προσαρμοσμένα στην παραγωγή αφρωδών οίνων. Ο τρύγος πραγματοποιείται περίπου στα μέσα Αυγούστου και γίνεται αποκλειστικά τη νύχτα, ώστε τα σταφύλια να παραμένουν όσο το δυνατόν πιο δροσερά, να διατηρούν τα αρώματά τους και να αποφεύγονται η οξείδωση ή η αυθόρμητη ζύμωση.

Οι ποικιλίες Xarel·lo, Macabeo και Parellada προέρχονται από επιλεγμένους αμπελώνες της περιοχής Penedès, που έχουν επιλεγεί από τις ομάδες αμπελουργίας και οινολογίας της Codorníu. Εκεί, οι ποικιλίες αυτές εκφράζουν τον αυθεντικό τους χαρακτήρα, με καλή οξύτητα, φρεσκάδα και εσπεριδοειδή και ανθικά αρώματα.

Οινοποίηση

Ο βέλτιστος χρόνος συγκομιδής καθορίζεται ξεχωριστά για κάθε ποικιλία. Μετά τον αποβοστρυχωτή και την πίεση των σταφυλιών, λαμβάνεται ο μούστος. Στη συνέχεια προστίθενται επιλεγμένες ζύμες και ο μούστος ζυμώνεται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία μεταξύ 15°C και 17°C.

Αφού ολοκληρωθεί η αλκοολική ζύμωση και τα κρασιά σταθεροποιηθούν, πραγματοποιείται το χαρμάνι και το τελικό κρασί εμφιαλώνεται μαζί με το liqueur de tirage (μείγμα ζάχαρης και ζυμών).

Οι φιάλες αποθηκεύονται σε υπόγεια κελάρια, σε σταθερή θερμοκρασία 17°C, όπου λαμβάνει χώρα η δεύτερη ζύμωση και ακολουθεί περίοδος παλαίωσης σε επαφή με τις οινολάσπες. Συνολικά, το κρασί παραμένει τουλάχιστον 15 μήνες στις οινολάσπες.

Στη συνέχεια πραγματοποιείται το remuage (περιστροφή των φιαλών ώστε να συγκεντρωθούν οι οινολάσπες στον λαιμό της φιάλης) και το degorgement, κατά το οποίο απομακρύνονται τα κατάλοιπα της δεύτερης ζύμωσης και προστίθεται το liqueur d’expédition, διαδικασία που καθορίζει τα υπολειμματικά σάκχαρα της cava.

Τέλος, η φιάλη πωματίζεται οριστικά.

Γευσιγνωσία

  • Όραση : Κίτρινο χρώμα με απαλές πράσινες ανταύγειες και επίμονες, λεπτές φυσαλίδες.

  • Όσφρηση : Ευχάριστος συνδυασμός τροπικών φρούτων και αρωμάτων ψημένου ψωμιού, αποτέλεσμα της μακράς παλαίωσης.

  • Γεύση : Πλούσια, μακράς διάρκειας γεύση με κρεμώδη υφή.

Απολαύστε το

Θερμοκρασία Σερβιρίσματος

Σερβίρεται κρύα στους 7-9 ºC.

Με το φαγητό

Η Anna de Codorníu Blanc de Blancs Reserva είναι μία από τις πιο γαστρονομικές cava, εύκολη στους συνδυασμούς τόσο με κυρίως πιάτα για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα, όσο και με επιδόρπια.

Κρέας, ψάρι, σοταρισμένα λαχανικά και θαλασσινά· όλα ταιριάζουν εξαιρετικά όταν συνοδεύονται από μια Blanc de Blancs Reserva cava.

━━━━━━━━━━━━━━━━

🎉 ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ONLINE ΣΥΝΤΟΜΑ!

Μπείτε στη VIP list για να ενημερωθείτε πρώτοι !

✨ 10% έκπτωση στην πρώτη παραγγελία

🍷 Μπείτε πρώτοι στο eshop μας πριν ανοίξουμε για το κοινό

📦 Δωρεάν μεταφορικά την πρώτη μέρα λειτουργίας

🎁 Εκπλήξεις & Δώρα μόνο για τα VIP μέλη μας!

👉 Μπείτε στη λίστα VIP :https://www.allaboutwine.gr/vip

━━━━━━━━━━━━━━━━