Σοδειά : 2020
Ποικιλία : 100% Mazuelo
Αμπελώνας : Τα σταφύλια προέρχονται από το La Plana 40 ha που φυτεύτηκαν το 1950 σε υψόμετρο 485 μέτρα και είναι το υψηλότερο σημείο του κτήματος Ygay στη Rioja Alta.
Ο τρύγος έγινε 1η Οκτωβρίου του 2020.
Οινοποίηση : Μετά από λεπτομερή επιλογή, τα σταφύλια υφίστανται αποβοστρύχωση και ο χυμός διαχωρίζεται από τους φλοιούς και λαμβάνεται ο αγνότερος σταφυλοχυμός (πρόρωγος). Στη συνέχεια οδηγείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές όπου γίνεται αλκοολική ζύμωση στους 10 ºC αποφεύγοντας τη μηλογαλακτική ζύμωση.
Ωρίμανση : Μετά την αλκοολική ζύμωση το κρασί αφήνεται σε επαφή με τις λεπτές οινολάσπες για 5 μήνες ώστε να αποκτήσει όγκο.
Γευσιγνωσία : Η διακριτική μύτη του πλαισιώνει τη στιβαρή γεύση του. Φρέσκια αρώματα από βατόμουρο, σαγκουίνι, λεβάντα και ροζ πιπεριού. Η φρεσκάδα και η ζωντάνια στον ουρανίσκο συνδυάζονται με ένα επίμονο και εκφραστικό τελείωμα. Λεπτόρρευστο και γευστικό
Απολαύστε το : στους 12ºC.
Συνδυασμοί φαγητού : Κρύα τοματόσουπα με φράουλες, μάραθο και κρέμα τυριού buratta | Κρεμώδες ρύζι με ψαρια και μικρές καραβίδες | ταρτάρ λαβράκι
Δυναμικό παλαίωσης : Μπορεί να καταναλωθεί άμεσα αλλά και να παραμείνει για ωρίμανση ως το 2024.
Κριτικές :
GUÍA GOURMETS (SPAIN): 94 POINTS.
ABC (SPAIN): 93 POINTS.
GUÍA PEÑÍN (SPAIN): 92 POINTS.
PROENSA (SPAIN): 92 POINTS.
EL PAÍS (SPAIN): 9,3/10 POINTS.
Σοδειά : 2020
Ποικιλία : 100% Mazuelo
Αμπελώνας : Τα σταφύλια προέρχονται από το La Plana 40 ha που φυτεύτηκαν το 1950 σε υψόμετρο 485 μέτρα και είναι το υψηλότερο σημείο του κτήματος Ygay στη Rioja Alta.
Ο τρύγος έγινε 1η Οκτωβρίου του 2020.
Οινοποίηση : Μετά από λεπτομερή επιλογή, τα σταφύλια υφίστανται αποβοστρύχωση και ο χυμός διαχωρίζεται από τους φλοιούς και λαμβάνεται ο αγνότερος σταφυλοχυμός (πρόρωγος). Στη συνέχεια οδηγείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές όπου γίνεται αλκοολική ζύμωση στους 10 ºC αποφεύγοντας τη μηλογαλακτική ζύμωση.
Ωρίμανση : Μετά την αλκοολική ζύμωση το κρασί αφήνεται σε επαφή με τις λεπτές οινολάσπες για 5 μήνες ώστε να αποκτήσει όγκο.
Γευσιγνωσία : Η διακριτική μύτη του πλαισιώνει τη στιβαρή γεύση του. Φρέσκια αρώματα από βατόμουρο, σαγκουίνι, λεβάντα και ροζ πιπεριού. Η φρεσκάδα και η ζωντάνια στον ουρανίσκο συνδυάζονται με ένα επίμονο και εκφραστικό τελείωμα. Λεπτόρρευστο και γευστικό
Απολαύστε το : στους 12ºC.
Συνδυασμοί φαγητού : Κρύα τοματόσουπα με φράουλες, μάραθο και κρέμα τυριού buratta | Κρεμώδες ρύζι με ψαρια και μικρές καραβίδες | ταρτάρ λαβράκι
Δυναμικό παλαίωσης : Μπορεί να καταναλωθεί άμεσα αλλά και να παραμείνει για ωρίμανση ως το 2024.
Κριτικές :
GUÍA GOURMETS (SPAIN): 94 POINTS.
ABC (SPAIN): 93 POINTS.
GUÍA PEÑÍN (SPAIN): 92 POINTS.
PROENSA (SPAIN): 92 POINTS.
EL PAÍS (SPAIN): 9,3/10 POINTS.