Parxet, Cuvée 21, Brut nature, D.O. Cava, λευκό ξηρό αφρώδες

€9.90

Αμπελώνας

Ποικιλίες

Macabeo | Parellada  | Xarel-lo

Αμπελώνας - Κλίμα

Η Parxet αποτελείται από ένα μωσαϊκό μικρών ιδιοκτησιών· άλλωστε, η ίδια η λέξη parxet σημαίνει «μικρό κομμάτι αμπελώνα».

Οι αμπελώνες βρίσκονται μέσα σε δύο διαφορετικά μικροκλίματα:

  • το θαλάσσιο, πιο θερμό,

  • και το ηπειρωτικό, πιο δροσερό,
    που μαζί επιτρέπουν την παραγωγή κρασιών
    φρέσκων και απόλυτα ισορροπημένων.

Το έδαφος είναι το τυπικό sauló, ένας αμμώδης σχηματισμός προερχόμενος από γρανιτικό πέτρωμα. Αυτό εξασφαλίζει άριστη αποστράγγιση των νερών της βροχής και επιτρέπει την ανάπτυξη εκτεταμένου ριζικού συστήματος, ιδανικού για την αντοχή σε περιόδους ξηρασίας.

Βιώσιμη αμπελοκαλλιέργεια

Η φιλοσοφία της Parxet βασίζεται στον απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον. Όλοι οι αμπελώνες βρίσκονται σε διαδικασία να γίνουν 100% βιολογικοί.
Η Parxet έχει ανακαλύψει ότι, με συνέπεια και ακολουθώντας τα κριτήρια της βιολογικής οινοποίησης, ενισχύεται η μοναδικότητα, η αυθεντικότητα και το πάθος για την αμπελουργία. Ένας από τους βασικούς στόχους είναι ο εμπλουτισμός της ζωής των εδαφών που καλλιεργούνται — ένα κομβικό στοιχείο για την επίτευξη της αριστείας.

Στην Parxet η προσέγγιση είναι ελάχιστα παρεμβατική, με στόχο τη διατήρηση της καθαρότητας κάθε καρπού. Χρησιμοποιούνται ουδέτερες ζύμες τόσο στην παραγωγή του βασικού οίνου όσο και στη δεύτερη ζύμωση στη φιάλη, ώστε να μη μεταβληθούν τα χαρακτηριστικά του αμπελοτεμαχίου και της χρονιάς, και να εκφράζεται απόλυτα η τυπικότητα.

Η διατήρηση χαμηλών αποδόσεων ανά εκτάριο αποτελεί αναμφίβολα μία από τις καλύτερες αποφάσεις. Η Parxet επιδιώκει να διατηρεί τη ζωντάνια του φρούτου ακόμη και μετά από μακρές παλαίωσεις, απαραίτητες για να προσδώσουν λεπτότητα, υφή και κομψότητα, επιτυγχάνοντας τη μέγιστη δυνατή ισορροπία. Η μείωση των αποδόσεων έχει αποδειχθεί εγγύηση για τη διατήρηση του φρούτου σε διαδικασίες τόσο μεγάλης παλαίωσης, όπως εκείνες των cavas Parxet.

Οινοποίηση

Η διαδικασία περιλαμβάνει πίεση ολόκληρων των σταφυλιών και ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 16 °C.

Γευσιγνωσία

  • Όραση : Απαλό λεμονοπράσινο χρώμα, με λεπτές και επίμονες φυσαλίδες και καλή αφρώδη υφή (mousse).

  • Όσφρηση : Καθαρή, με αρώματα λευκών λουλουδιών και φρούτων, που αναδεικνύουν τη νεανικότητα και την αρωματική ένταση του κρασιού.

  • Γεύση : Στη γεύση εκφράζει πλήρως την ισορροπία και τον χαρακτήρα που προκύπτει από τον συνδυασμό των ποικιλιών και την παλαίωση, προσφέροντας ένα αρωματικό και γευστικό αποτέλεσμα.

Απολαύστε το

Θερμοκρασία Σερβιρίσματος

Σερβίρεται κρύα στους 7-9 ºC.

Με το φαγητό

Για όλες τις περιπτώσεις. Ιδιαίτερα με ορεκτικά, σολομό, στρείδια κλπ αλλά και χωρίς συνοδευτικό έδεσμα

━━━━━━━━━━━━━━━━

🎉 ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ONLINE ΣΥΝΤΟΜΑ!

Μπείτε στη VIP list για να ενημερωθείτε πρώτοι !

✨ 10% έκπτωση στην πρώτη παραγγελία

🍷 Μπείτε πρώτοι στο eshop μας πριν ανοίξουμε για το κοινό

📦 Δωρεάν μεταφορικά την πρώτη μέρα λειτουργίας

🎁 Εκπλήξεις & Δώρα μόνο για τα VIP μέλη μας!

👉 Μπείτε στη λίστα VIP :https://www.allaboutwine.gr/vip

━━━━━━━━━━━━━━━━

Αμπελώνας

Ποικιλίες

Macabeo | Parellada  | Xarel-lo

Αμπελώνας - Κλίμα

Η Parxet αποτελείται από ένα μωσαϊκό μικρών ιδιοκτησιών· άλλωστε, η ίδια η λέξη parxet σημαίνει «μικρό κομμάτι αμπελώνα».

Οι αμπελώνες βρίσκονται μέσα σε δύο διαφορετικά μικροκλίματα:

  • το θαλάσσιο, πιο θερμό,

  • και το ηπειρωτικό, πιο δροσερό,
    που μαζί επιτρέπουν την παραγωγή κρασιών
    φρέσκων και απόλυτα ισορροπημένων.

Το έδαφος είναι το τυπικό sauló, ένας αμμώδης σχηματισμός προερχόμενος από γρανιτικό πέτρωμα. Αυτό εξασφαλίζει άριστη αποστράγγιση των νερών της βροχής και επιτρέπει την ανάπτυξη εκτεταμένου ριζικού συστήματος, ιδανικού για την αντοχή σε περιόδους ξηρασίας.

Βιώσιμη αμπελοκαλλιέργεια

Η φιλοσοφία της Parxet βασίζεται στον απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον. Όλοι οι αμπελώνες βρίσκονται σε διαδικασία να γίνουν 100% βιολογικοί.
Η Parxet έχει ανακαλύψει ότι, με συνέπεια και ακολουθώντας τα κριτήρια της βιολογικής οινοποίησης, ενισχύεται η μοναδικότητα, η αυθεντικότητα και το πάθος για την αμπελουργία. Ένας από τους βασικούς στόχους είναι ο εμπλουτισμός της ζωής των εδαφών που καλλιεργούνται — ένα κομβικό στοιχείο για την επίτευξη της αριστείας.

Στην Parxet η προσέγγιση είναι ελάχιστα παρεμβατική, με στόχο τη διατήρηση της καθαρότητας κάθε καρπού. Χρησιμοποιούνται ουδέτερες ζύμες τόσο στην παραγωγή του βασικού οίνου όσο και στη δεύτερη ζύμωση στη φιάλη, ώστε να μη μεταβληθούν τα χαρακτηριστικά του αμπελοτεμαχίου και της χρονιάς, και να εκφράζεται απόλυτα η τυπικότητα.

Η διατήρηση χαμηλών αποδόσεων ανά εκτάριο αποτελεί αναμφίβολα μία από τις καλύτερες αποφάσεις. Η Parxet επιδιώκει να διατηρεί τη ζωντάνια του φρούτου ακόμη και μετά από μακρές παλαίωσεις, απαραίτητες για να προσδώσουν λεπτότητα, υφή και κομψότητα, επιτυγχάνοντας τη μέγιστη δυνατή ισορροπία. Η μείωση των αποδόσεων έχει αποδειχθεί εγγύηση για τη διατήρηση του φρούτου σε διαδικασίες τόσο μεγάλης παλαίωσης, όπως εκείνες των cavas Parxet.

Οινοποίηση

Η διαδικασία περιλαμβάνει πίεση ολόκληρων των σταφυλιών και ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 16 °C.

Γευσιγνωσία

  • Όραση : Απαλό λεμονοπράσινο χρώμα, με λεπτές και επίμονες φυσαλίδες και καλή αφρώδη υφή (mousse).

  • Όσφρηση : Καθαρή, με αρώματα λευκών λουλουδιών και φρούτων, που αναδεικνύουν τη νεανικότητα και την αρωματική ένταση του κρασιού.

  • Γεύση : Στη γεύση εκφράζει πλήρως την ισορροπία και τον χαρακτήρα που προκύπτει από τον συνδυασμό των ποικιλιών και την παλαίωση, προσφέροντας ένα αρωματικό και γευστικό αποτέλεσμα.

Απολαύστε το

Θερμοκρασία Σερβιρίσματος

Σερβίρεται κρύα στους 7-9 ºC.

Με το φαγητό

Για όλες τις περιπτώσεις. Ιδιαίτερα με ορεκτικά, σολομό, στρείδια κλπ αλλά και χωρίς συνοδευτικό έδεσμα

━━━━━━━━━━━━━━━━

🎉 ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ONLINE ΣΥΝΤΟΜΑ!

Μπείτε στη VIP list για να ενημερωθείτε πρώτοι !

✨ 10% έκπτωση στην πρώτη παραγγελία

🍷 Μπείτε πρώτοι στο eshop μας πριν ανοίξουμε για το κοινό

📦 Δωρεάν μεταφορικά την πρώτη μέρα λειτουργίας

🎁 Εκπλήξεις & Δώρα μόνο για τα VIP μέλη μας!

👉 Μπείτε στη λίστα VIP :https://www.allaboutwine.gr/vip

━━━━━━━━━━━━━━━━