Bodegas Piedemonte, Tempranillo, DO Navarra, κόκκινο ξηρό

€7.70

Αμπελώνας

Σοδειά : 2023

Ποικιλία :

Tempranillo

Αμπελώνας :

Τα αμπέλια, της ευγενούς και πολύ δημοφιλούς ισπανικής ποικιλίας Tempranillo, καλλλιεργουνται σε ιδανικές συνθήκες. Από τα προσεκτικά επιλεγμένα σταφύλια παράγεται το Piedemonte Tempranillo.

Η ωρίμανση των σταφυλιών παρακολουθείται συστηματικά και ο τρύγος πραγματοποιείται όταν επιτευχθεί η μέγιστη ισορροπία ανάμεσα στα συστατικά του σταφυλιού και βρεθούν σε άριστη κατάσταση.

Οινοποίηση

H αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με ελεγχόμενη θερμοκρασία στους 25 ºC, ενώ η εκχύλιση διαρκεί 10–12 ημέρες, ανάλογα με την κατάσταση του σταφυλιού. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση, στο τελικό στάδιο το κρασί σταθεροποιείται και εμφιαλώνεται.

Γευσιγνωσία

  • Όραση : :Έντονο κερασί με μωβ/ιώδεις ανταύγειες.

  • Όσφρηση : Πλούσια αρώματα, με κυρίαρχες νότες βατόμουρου και τις χαρακτηριστικές της ποικιλίας νότες γλυκόριζας.

  • Γεύση : Καλή δομή, πλούσιο, στρογγυλό και φρουτώδες στην επαναφορά, με τις χαρακτηριστικές της ποικιλίας νότες γλυκόριζας. Πολύ ευχάριστη, φρουτώδης επίγευση.

Απολαύστε το

Θερμοκρασία σερβιρίσματος

Σερβίρεται στους 15º – 18º C.

Συνδυασμοί φαγητού

Ταιριάζει ιδανικά με μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων, όπως κόκκινα κρέατα, κυνήγι και ψητά.

━━━━━━━━━━━━━━━━

🎉 ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ONLINE ΣΥΝΤΟΜΑ!

Μπείτε στη VIP list για να ενημερωθείτε πρώτοι !

✨ 10% έκπτωση στην πρώτη παραγγελία

🍷 Μπείτε πρώτοι στο eshop μας πριν ανοίξουμε για το κοινό

📦 Δωρεάν μεταφορικά την πρώτη μέρα λειτουργίας

🎁 Εκπλήξεις & Δώρα μόνο για τα VIP μέλη μας!

👉 Μπείτε στη λίστα VIP : https://www.allaboutwine.gr/vip

━━━━━━━━━━━━━━━━

Αμπελώνας

Σοδειά : 2023

Ποικιλία :

Tempranillo

Αμπελώνας :

Τα αμπέλια, της ευγενούς και πολύ δημοφιλούς ισπανικής ποικιλίας Tempranillo, καλλλιεργουνται σε ιδανικές συνθήκες. Από τα προσεκτικά επιλεγμένα σταφύλια παράγεται το Piedemonte Tempranillo.

Η ωρίμανση των σταφυλιών παρακολουθείται συστηματικά και ο τρύγος πραγματοποιείται όταν επιτευχθεί η μέγιστη ισορροπία ανάμεσα στα συστατικά του σταφυλιού και βρεθούν σε άριστη κατάσταση.

Οινοποίηση

H αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με ελεγχόμενη θερμοκρασία στους 25 ºC, ενώ η εκχύλιση διαρκεί 10–12 ημέρες, ανάλογα με την κατάσταση του σταφυλιού. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση, στο τελικό στάδιο το κρασί σταθεροποιείται και εμφιαλώνεται.

Γευσιγνωσία

  • Όραση : :Έντονο κερασί με μωβ/ιώδεις ανταύγειες.

  • Όσφρηση : Πλούσια αρώματα, με κυρίαρχες νότες βατόμουρου και τις χαρακτηριστικές της ποικιλίας νότες γλυκόριζας.

  • Γεύση : Καλή δομή, πλούσιο, στρογγυλό και φρουτώδες στην επαναφορά, με τις χαρακτηριστικές της ποικιλίας νότες γλυκόριζας. Πολύ ευχάριστη, φρουτώδης επίγευση.

Απολαύστε το

Θερμοκρασία σερβιρίσματος

Σερβίρεται στους 15º – 18º C.

Συνδυασμοί φαγητού

Ταιριάζει ιδανικά με μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων, όπως κόκκινα κρέατα, κυνήγι και ψητά.

━━━━━━━━━━━━━━━━

🎉 ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ONLINE ΣΥΝΤΟΜΑ!

Μπείτε στη VIP list για να ενημερωθείτε πρώτοι !

✨ 10% έκπτωση στην πρώτη παραγγελία

🍷 Μπείτε πρώτοι στο eshop μας πριν ανοίξουμε για το κοινό

📦 Δωρεάν μεταφορικά την πρώτη μέρα λειτουργίας

🎁 Εκπλήξεις & Δώρα μόνο για τα VIP μέλη μας!

👉 Μπείτε στη λίστα VIP : https://www.allaboutwine.gr/vip

━━━━━━━━━━━━━━━━

Ένα φρέσκο, στρογγυλό και τυπικό της ποικιλίας κόκκινο κρασί για κάθε μέρα.