Σοδειά: 2019
Ποικιλία : Corvina veronese 60%, Rondinella 30%, Molinara 10%.
Αμπελώνας : Από τους ιδιόκτητους αμπελώνες της οικογένειας Speri family στη περιοχή της Valpolicella Classica, που βρίσκονται στις κοινότητες San Pietro in Cariano, Fumane και Negrar.lying σε υψόμετρο 120 - 350 μέτρα.
Οινοποίηση : Ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά και τα σταφύλια υφίστανται αποβοστρύχωση και αμέσως μετά εκραγισμό. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται με ελεγχόμενη θερμοκρασία σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ενώ γίνεται και εκχύλιση για 8 μέρες περίπου.
Ωρίμανση : για 4 μήνες σε ανοξείδωτες και τσιμεντένιες επυαλωμένες δεξαμενές και στη συνέχεια στη φιάλη.
Γευσιγνωσία : Κόκκινο ρουμπινί χρώμα με ιώδεις ανταύγειες, έντονο μπουκέ με νότες κερασιών και βιολέτας. Μετρίου σώματος, με επαναφορά των φρούτων στη γεύση που πίνεται φρέσκο.
Απολαύστε το : στους 16-18º C.
Συνδυασμοί φαγητού : Συνοδεύει ιδανικά ορεκτικά, σούπες, ζυμαρικά και τυπικά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας.
Δυναμικό παλαίωσης : πιείτε το φρέσκο.
Σοδειά: 2019
Ποικιλία : Corvina veronese 60%, Rondinella 30%, Molinara 10%.
Αμπελώνας : Από τους ιδιόκτητους αμπελώνες της οικογένειας Speri family στη περιοχή της Valpolicella Classica, που βρίσκονται στις κοινότητες San Pietro in Cariano, Fumane και Negrar.lying σε υψόμετρο 120 - 350 μέτρα.
Οινοποίηση : Ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά και τα σταφύλια υφίστανται αποβοστρύχωση και αμέσως μετά εκραγισμό. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται με ελεγχόμενη θερμοκρασία σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ενώ γίνεται και εκχύλιση για 8 μέρες περίπου.
Ωρίμανση : για 4 μήνες σε ανοξείδωτες και τσιμεντένιες επυαλωμένες δεξαμενές και στη συνέχεια στη φιάλη.
Γευσιγνωσία : Κόκκινο ρουμπινί χρώμα με ιώδεις ανταύγειες, έντονο μπουκέ με νότες κερασιών και βιολέτας. Μετρίου σώματος, με επαναφορά των φρούτων στη γεύση που πίνεται φρέσκο.
Απολαύστε το : στους 16-18º C.
Συνδυασμοί φαγητού : Συνοδεύει ιδανικά ορεκτικά, σούπες, ζυμαρικά και τυπικά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας.
Δυναμικό παλαίωσης : πιείτε το φρέσκο.