Tempranillo | Garnacha
Επιλεγμένοι αμπελώνες στη Rioja Alta και Rioja Alavesa ηλικίας 10 - 20 ετών σε ασβεστοπηλώδη εδάφη.
Ένας πολύ βροχερός χειμώνας ακολούθησε μια ζεστή άνοιξη και ένα ξηρό καλοκαίρι. Η ήπια βροχή του Σεπτεμβρίου μας αντάμειψε με μοναδικά αρώματα και ποιότητες. Ένας «Πολύ Καλός» χρόνος, σύμφωνα με τους ειδικούς του DOCa RIOJA.
Ο τρύγος γίνεται χειρονακτικά. Ακολουθεί κλασσική ερυθρή οινοποίηση. Τα στάδια είναι
· αποβοστρύχωση των σταφυλιών,
· ελαφριά πίεση
· στη συνέχεια αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενη θερμοκρασία 28 ºC. Η εκχύλιση κρατά 15 μέρες με καθημερινούς αερισμούς ώστε να εξαχθεί το μέγιστο δυνατό χρώμα και άρωμα .
· Η μηλογαλακτική που ακολουθεί γίνεται επίσης σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
Το Lan crianza ωριμάζει για 15 μήνες σε υβριδικά δρύινα βαρέλια (μίξη από ντούγες αμερικανικής δρυός και βάσεις από γαλλική δρυ) καινοτομία της LAN και στη συνέχεια το κρασί «ξεκουράζεται» για 8 μήνες στη φιάλη. Το κρασί ξεκουράζεται για ακόμα οκτώ μήνες στο μπουκάλι πριν την κυκλοφορία του.
Με αυτόν τρόπο εξασφαλίζεται η διατηρηση της φρεσκάδας του φρούτου ενώ παράλληλα γίνεται πιο σύνθετο στον ουρανίσκο.
· Όραση : Ρουμπινί, ζωντανό.
· Όσφρηση : Αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων, φράουλας, φρούτων του δάσους και εκείνων των ελαφρά λουλουδάτων αρωμάτων που σε ταξιδεύουν. Νότες βανίλιας και νύξεις κανέλας σε προσκαλούν να το γευτείτε.
· Γεύση : Φρέσκο, με βελούδινες τανίνες και ευχάριστη οξύτητα.
Σερβίρεται στους 17 – 19 ºC.
Ιδανικό ως απεριτίφ και by the glass που μπορεί παρ’όλα αυτά να συνοδεύσει τεράστια γκάμα εδεσμάτων όπως κρύα ορεκτικά, ρύζι, λαχανικά, ζυμαρικά, πίτσα, πουλερικά, ψητά κρέατα, αλλαντικά, τυριά.
Tempranillo | Garnacha
Επιλεγμένοι αμπελώνες στη Rioja Alta και Rioja Alavesa ηλικίας 10 - 20 ετών σε ασβεστοπηλώδη εδάφη.
Ένας πολύ βροχερός χειμώνας ακολούθησε μια ζεστή άνοιξη και ένα ξηρό καλοκαίρι. Η ήπια βροχή του Σεπτεμβρίου μας αντάμειψε με μοναδικά αρώματα και ποιότητες. Ένας «Πολύ Καλός» χρόνος, σύμφωνα με τους ειδικούς του DOCa RIOJA.
Ο τρύγος γίνεται χειρονακτικά. Ακολουθεί κλασσική ερυθρή οινοποίηση. Τα στάδια είναι
· αποβοστρύχωση των σταφυλιών,
· ελαφριά πίεση
· στη συνέχεια αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενη θερμοκρασία 28 ºC. Η εκχύλιση κρατά 15 μέρες με καθημερινούς αερισμούς ώστε να εξαχθεί το μέγιστο δυνατό χρώμα και άρωμα .
· Η μηλογαλακτική που ακολουθεί γίνεται επίσης σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
Το Lan crianza ωριμάζει για 15 μήνες σε υβριδικά δρύινα βαρέλια (μίξη από ντούγες αμερικανικής δρυός και βάσεις από γαλλική δρυ) καινοτομία της LAN και στη συνέχεια το κρασί «ξεκουράζεται» για 8 μήνες στη φιάλη. Το κρασί ξεκουράζεται για ακόμα οκτώ μήνες στο μπουκάλι πριν την κυκλοφορία του.
Με αυτόν τρόπο εξασφαλίζεται η διατηρηση της φρεσκάδας του φρούτου ενώ παράλληλα γίνεται πιο σύνθετο στον ουρανίσκο.
· Όραση : Ρουμπινί, ζωντανό.
· Όσφρηση : Αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων, φράουλας, φρούτων του δάσους και εκείνων των ελαφρά λουλουδάτων αρωμάτων που σε ταξιδεύουν. Νότες βανίλιας και νύξεις κανέλας σε προσκαλούν να το γευτείτε.
· Γεύση : Φρέσκο, με βελούδινες τανίνες και ευχάριστη οξύτητα.
Σερβίρεται στους 17 – 19 ºC.
Ιδανικό ως απεριτίφ και by the glass που μπορεί παρ’όλα αυτά να συνοδεύσει τεράστια γκάμα εδεσμάτων όπως κρύα ορεκτικά, ρύζι, λαχανικά, ζυμαρικά, πίτσα, πουλερικά, ψητά κρέατα, αλλαντικά, τυριά.