Marques de Murrieta, Reserva, DOCa Rioja, ερυθρός ξηρός

Marques de Murrieta, Reserva, DOCa Rioja, ερυθρός ξηρός

$0.00

Σοδειά: 2018

Ποικιλία : 83% Tempranillo, 9% Graciano, 6% Mazuelo, 2% Garnacha.

Αμπελώνας : Από σταφύλια του κτήματος Ygay. Ο αμπελώνας, που περιβάλλει το οινοποιείο έχει έκταση 300 εκταρίων και βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο της Rioja Alta σε υψόμετρο 320-485 μέτρων.

Ο τρύγος πραγματοποιήθηκε από 1-20/10/2018.

Οινοποίηση : Το αρχικό στάδιο περιλαμβάνει αποβοστρύχωση των σταφυλιών και στη συνέχεια αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενη θερμοκρασία για 8-10 μέρες με παράλληλα συστηματικό αερισμό και βύθιση του «καπέλου» ώστε να λάβουμε το επιθυμητό χρώμα και το μέγιστο των αρωμάτων. Μετά τα στέμφυλα πιέζονται σε κάθετο πιεστήριο ώστε να λάβουμε περισσότερο χρώμα και μεστές τανίνες από τους φλοιούς .

Ωρίμανση : για 21 μήνες σε δρύινα αμερικανικά βαρέλια 225 λίτρων.

Απολαύστε το : στους 15º C.

Γευσιγνωσία : Εκλεπτυσμένα αρώματα δαμάσκηνων, βατόμουρων και φραγκοστάφυλων πάνω σε ένα καμβά από αρώματα μπαχαρικών, λουλουδιών με μπαλσαμικές νότες τόσο χαρακτηριστικές του κτήματος Ygay. Χυμώδες, στρογγυλό και καλά ισορροπημένο στο στόμα. Ένα μυώδες κρασί με μεγάλο δυναμικό παλαίωσης.

Συνδυασμοί φαγητού : Κόκκινος τόνος στη σχάρα με κληματσίδες από viura, γλυκόπικρο πιπέρι piquillo, σόγια και ψητό κρεμμύδι | ουρά γαλικιανού βοδινού σε κανελόνια από ψητή πατάτα και κόκκινο κρασί | ψητό καλκάνι στη σχάρα με κληματσίδες και σάλτσα ελιάς, δεντρολίβανου και μπαχαρικών | τάρτα χωρίς ζάχαρη με μπλε τυρί και burrata.

Δυναμικό παλαίωσης : ως το 2030.

Κριτικές :

ROBERT PARKER (USA): 94 POINTS.

JAMES SUCKLING (UK): 94 POINTS.

TIM ATKIN (UK): 94 POINTS.

GUÍA PEÑÍN (SPA): 92 POINTS.

WINE SPECTATOR (USA): 91 POINTS.

Add To Cart

Απόδειξη της φινέτσας, ισορροπίας και της σταθερότητας, χαρακτηριστικών του οινοποιείου του Marques de Murrieta, αλλά και αυθεντική έκφραση του περιβάλλοντα αμπελώνα του κτήματος Ygay, είναι μια ερυθρή reserva που ωρίμασε για δύο χρόνια σε νέα και παλαιά αμερικανικά βαρέλια και έναμιση χρόνο στη φιάλη. Το αποτέλεσμα είναι ένα κομψό κρασί που συνδυάζει πολυπλοκότητα και φινέτσα. Ο οίκος Marqués de Murrieta είναι κάτι παραπάνω από ένα brand στη διεθνή αγορά, αντιπροσωπεύει τη σοφία του παλαιού και είναι ένα από τα πιο αναγωρισμένα κρασιά της Ισπανίας. Με καθημερινή δουλειά, σεβασμό και αγάπη για τον τόπο τους, επιλογή των καλύτερων σταφυλιών και προσοχή στη λεπτομέρεια κατά τη διάρκεια των 4 χρόνων που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η παραγωγή του, Marqués de Murrieta είναι μια ασφαλής και σταθερή αξία της βέλτιστης ποιότητας.

«Ο τρύγος του 2018 σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής και εγκαινιάζει μια νέα εποχή για το μέλλον του  Marqués de Murrieta» María Vargas - Τεχνική Διευθύντρια.