Η ιστορία του Piero Mancini πηγαίνει πίσω στις αναμνήσεις της παιδικής του ηλικίας στη Gallura, όπου περνάει στην ύπαιθρο με τους παππούδες του να φροντίζουν τους αμπελώνες της οικογένειας. Μερικά χρόνια αργότερα, στη δεκαετία του '60, ως καταξιωμένος οδοντίατρος στο Cagliari, αποφασίζει να γυρίσει στην αγαπημένη γη των παππούδων και να ξεκινήσει την περιπέτεια του στον κόσμο παραγωγής κρασιού, φυτεύοντας τα πρώτα αμπέλια και αποκτώντας παράλληλα πείρα ως επικεφαλής ορισμένων σπουδαίων οινοποιείων της Σαρδηνίας. Στο μεταξύ, οι αμπελώνες επεκτείνονται και μαζί τους το πάθος, η εμπειρία και η επιθυμία του Piero Mancini να τολμήσει το νέο του βήμα.
Το 1989, πραγματοποίησε το όνειρό του με την έναρξη της Cantina delle Vigne του, στον κόλπο της Olbia. Από την αρχή τα κρασιά του βασίστηκαν στη φιλοσοφία του τρίπτυχου «Κλίμα-Έδαφος-Αμπέλι» και ήταν μια άμεση επιτυχία.
Η Cantina delle Vigne του Piero Mancini παραμένει ως σήμερα μια σταθερή αξία, με οίνους υψηλής ποιότητας που κατατάσσονται στα κορυφαία της Σαρδηνίας , της ιταλικής αγοράς αλλά και διεθνώς.