Ingenio Manaca’s, Rum Extra Anejo
Ingenio Manaca’s, Rum Extra Anejo
Ελκυστικό, ανοιχτό κεχριμπαρένιο χρώμα, με σμαραγδένιες αποχρώσεις. Κρυστάλλινα διαυγές. Εκλεπτυσμένη η πρώτη εντύπωση στη μύτη, με ελκυστικό και πολύπλοκο μπουκέτο. Αρώματα φλούδας πορτοκαλιού, αποξηραμένων και ξηρών καρπών, ξύλου δρυός, καβουρδισμένα αρώματα, με νότες γλυκού σέρυ.
Κομψό, μεταξένιο αλλά και πλούσιο σώμα, όπου εναρμονίζεται πλήρως η αλκοόλη, σε μια υπέροχη ισορροπία. Κυρίαρχα αρώματα φρούτων και ευγενούς ξύλου δρυός επανέρχονται στο στόμα. Καθαρό, φίνο, κρεμώδες, με ξηρό τελείωμα μεγάλης διάρκειας, όπου επανέρχονται και πάλι νότες μπαχαρικών, ξύλου και ξηρών καρπών.
H ωρίμανση του σε βαρέλια από σέρυ amontillado, του πολυπλοκότερου του φάσματος των σέρυ, του δίνει την τελική πινελιά, προσθέτοντας προσωπικότητα και βελούδινο χαρακτήρα.
Ιδανικό για Rum Manhattans, Old Fashioneds και βέβαια για το τέλειο Cuba libre.
Χαρακτηριστικά
Ωρίμανση : σε βαρέλια από αμερικανική δρυ, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί για τη ωρίμανση σέρυ amontillado, για τουλάχιστον 3 χρόνια, με το σύστημα Solera και τα υπόλοιπα εκτός συστήματος.
Ηλικία : 8 έτη κατά μέσο όρο
Αλκοόλ : 38%vol
Φιάλη : 700 ml Κιβώτιο : 6 φιάλες
Τέσσερις χώρες της Καραϊβικής συμμετέχουν στην παραγωγή και ωρίμανση του μοναδικού Manacas : από το ρούμι του Παναμά παίρνουμε κομψότητα, από το Δομινικανό παίρνουμε πλούσια αρώματα και από αυτό της Βενεζουέλας φρουτώδες τελείωμα.
Ωριμάζει σε βαρέλια που είχαν χρησιμοποιηθεί για να παλαιώσει κουβανέζικο ρούμι και τα οποία είχε επαναπατρίσει στην Ισπανία γεμάτα με ρούμι, ο αγαπητός επιστάτης της Sanchez Romate, Juan Jimenez Villalba, στο τέλος της δεκαετίας του ’60 όταν η αντιπροσωπεία στην Κούβα κλείνει. Στο οινοποιείο στο Jerez έστησε με αυτά μια μικρή Solera, την οποία φύλαγε με μεγάλη προσοχή και φροντίδα. Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνται οι πολύτιμες παρατηρήσεις και οι σημειώσεις του στην παραγωγή του Manacas. Το παλιό κουβανέζικο ρούμι, που είχε απομείνει στην αρχική solera, λόγω της ηλικίας του, προσφέρει πολυπλοκότητα και αρώματα δρυός.