Romate, Cardenal Mendoza, brandy de Jerez
Romate, Cardenal Mendoza, brandy de Jerez
Ποικιλίες : Airen
Ωρίμανση : σε αμερικανικά δρύινα βαρέλια, που είχαν χρησιμοποιηθεί για την ωρίμανση PX και Oloroso σέρυ.
Γευσιγνωσία : Φωτεινό, διαυγές με σκούρο κεχριμπαρένιο χρώμα. Στρογγυλό, ντελικάτο, με αρώματα που θυμίζουν κρασί. Καλή διάρκεια στο στόμα, ζεστό, ισορροπημένο και στρογγυλό. Με προσωπικότητα, αρμονία λεπτών αρωμάτων και έντονο τελείωμα, όπου επανέρχονται νότες σταφυλιού και δαμάσκηνων.
Απολαύστε το : σκέτο, με πάγο (1 παγάκι/μεζούρα), σε κοκτέιλ. Είναι τέλειο με σοκολάτα 60% κακάο, ως carajillo espresso και θεσπέσιο με κουβανέζικο πούρο.
Χαρακτηριστικα
Ηλικια : 15 ετη κατα μεσο ορο
Αλκοολ : 40%vol
Συσκευασια : 6 Χ 700 ml
Το Cardenal Mendoza παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1887 για ιδιωτική χρήση, γρήγορα όμως έγινε διάσημο για την εξαιρετική ποιότητά του και άρχισε να πωλείται.
Ονομάστηκε έτσι προς τιμή του καρδινάλιου Pedro González de Mendoza (1423-1495), μιας ιστορικής προσωπικότητας, που έπαιξε κρίσιμο ρόλο αφ’ ενός στην κατάκτηση του ισλαμικού βασιλείου της Γρανάδας (nasrid kingdom of Granada), και αφ’ ετέρου στην ανακάλυψη της Αμερικής, μια που μεσολάβησε υπέρ του σχεδίου του Χριστόφορου Κολόμβου, ενώπιον των καθολικών μοναρχών.
Παρασκευάζεται και ωριμάζει υπό αυστηρά καθορισμένες συνθήκες, όπως ορίζει η νομοθεσία του Consejo regulador del Jerez, ώστε να δικαιούται την ονομασία "Brandy de Jerez". Η αναντικατάστατη παρουσία του στην ισπανική, αλλά και διεθνή αγορά για πάνω από 100 χρόνια οφείλεται στα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, που το έχουν κάνει το πιο διάσημο ισπανικό μπράντυ.
Το Cardenal Mendoza Clasico είναι ένα Solera Gran Reserva Brandy, ανήκει δηλαδή στην υψηλότερη κατηγορία των "Brandy de Jerez". Για την παραγωγή του επιλέγονται τα πιο φίνα αποστάγματα (hollandas), τα οποία έχουν παλαιώσει με το σύστημα Solera.