Ο φλαμανδός Léon Verhaeghe, από το Morsleede, εγκαταλείπει τη γενέτειρα του στην αρχή του 20ου αιώνα κι εγκαθίσταται στο Lot. Το 1958, ο γιός του, Charles Verhaeghe με τη γυναίκα του δημιουργούν τον αμπελώνα του Cèdre φυτεύοντας ένα εκτάριο το χρόνο εκτεινόμενο σε τρία αμπελοτεμάχια και τελικά το 1973 καταφέρνουν να κάνουν την πρώτη τους εμφιάλωση. Οι γιοι του μετά από σπουδές στην οινολογία κι εμπειρία σε διάφορα οινοποιεία αποφασίζουν να αναλάβουν το οικογενειακό κτήμα. Ο Jean-Marc ασχολείται με το αμπέλι και ο Pascal με την οινοποίηση, την ωρίμανση και τον εμπορικό τομέα.

Το 1995, μια δύσκολη χρονιά εξαιτίας του παγετού, επαναπροσδιορίζουν τη φιλοσοφία της παραγωγής τους, μειώνουν τις αποδόσεις του αμπελιού τους και βελτιώνουν την ποιότητα των σταφυλιών τους. Έτσι γεννιέται το στυλ του château du Cèdre με κρασιά terroir. Είναι ένα στυλ συνδυασμού φιλοσοφίας της Βουργουνδίας ως προς την αμπελοκαλλιέργεια και του Μπορντώ ως προς την οινοποίηση, το οποίο συνεχώς εξελίσσουν ψάχνοντας την ισορροπία της οικολογίας στο αμπέλι και του δυναμικού του σταφυλιού στο οινοποιείο. Χρησιμοποιούν βαρέλια των 500lt αφήνοντας τα κρασιά να εξελιχθούν με φυσικό τρόπο με ιθαγενείας ζύμες, σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας κλπ υπομονετικά για 24 μήνες.