Al Canevon, Valdobbiadene Prosecco, Treviso DOC Extra Dry
Al Canevon, Valdobbiadene Prosecco, Treviso DOC Extra Dry
Σοδειά: nv
Ποικιλία: Glera
Αμπελώνας : βρίσκεται μεταξύ των περιοχών Conegliano και Valdobbiadene, όπου καλλιεργείται αποκλειστικά η ποικιλία Glera (aka Prosecco) και ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά .
Οινοποίηση : Τα σταφύλια πιέζονται ελαφρά σε ειδικά πιεστήρια με απόδοση 70% (περίπου 1 μπουκάλι ανά κιλό σταφυλιού). Στη συνέχεια γίνεται στατική απολάσπωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε θερμοκρασία 5-10º C για 15 ώρες. Ακολουθεί αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές για 10 περίπου μέρες σε σταθερή θερμοκρασία. Τα κρασιά βάσης διαχωρίζονται ανάλογα με την προέλευση και τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια δοκιμάζονται για να δημιουργηθούν τα blends ή cuvées και μετά γίνεται επαναζύμωση σε αυτόκλειστες δεξαμενές 25-50hl με τη “μέθοδο Charmat”. Στη χαρακτηριστική ιταλική μέθοδο charmat (aka “Conegliano-Valdobbiadene method”), το κρασί φυλάσσεται για 40 μέρες σε δεξαμενές υπό πίεση, όπου προστίθενται ζάχαρη και ζύμες. Με τη μέθοδο αυτή διασφαλίζεται η διατήρηση των φυσικών αρωμάτων και των τυπικών αρωμάτων φρούτων και λουλουδιών χαρακτηριστικών του Prosecco Valdobbiadene Docg. Μετά την εμφιάλωση τα κρασιά πιστοποιούνται από την αρμόδια αρχή Valori Italia.
Ωρίμανση: -
Γευσιγνωσία : Ανοιχτόχρωμο με καθαρό, έντονο, πολύ λεπτό και επίμονο φρουτώδες άρωμα, με κυρίαρχο το πράσινο μήλο. Ευχάριστα δροσερό, φρέσκο, ελαφρύ.
Απολαύστε το : στους 10º – 12º C.
Συνδυασμοί φαγητού : Ιδανικό ως απεριτίφ μπορεί να ανοίξει και να κλείσει ένα μεσημεριανό γεύμα και να σας και να σας ξεκουράσει κάθε στιγμή της μέρας. Συνοδεύει πολλά πιάτα με έντονες γεύσεις και ιδανικά ριζότο, κρεατικά.