Casale Marchese, Frascati, Frascati superiore DOCG, λευκός ξηρός

Casale Marchese, Frascati, Frascati superiore DOCG, λευκός ξηρός

$0.00

Σοδειά: 2020

Ποικιλία : 70% Malvasia del Lazio, 20% Trebbiano Toscano, 10% Bombino, λίγα σταφύλια Bellone

Αμπελώνας : είναι γραμμικός και το έδαφος ηφαιστιογενές. Η μέση απόδοση σταφυλιών ανά κλήμα είναι 2 kg.

Οινοποίηση : Ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά και τα σταφύλια τοποθετούνται σε τρυπητά δοχεία 15 κιλών. Στη συνέχεια πιέζονται ελαφρά και γίνεται κατηγοριοποίηση των διαφορετικών κλασμάτων μούστου. Ακολουθεί απολάσπωση, προσθήκη επιλεγμένων στελεχών ζυμομυκήτων και αλκοολική ζύμωση με ελεγχόμενη θερμοκρασία διάρκειας 7 ημερών περίπου. Το Δεκέμβριο γίνεται η σταθεροποίηση και ακολουθεί η εμφιάλωση σταδιακά από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο.

Ωρίμανση: -

Γευσιγνωσία : Κομψά αρώματα εξωτικών φρούτων με νότες βοτάνων και λουλουδιών. Εύγευστο με πλούσιο σώμα και μαλακή, κομψή επίγευση που αγκαλιάζει τον ουρανίσκο και διαρκεί.

Απολαύστε το : στους 8º – 10º C.

Συνδυασμοί φαγητού : ιδανικό ως απεριτίφ, με ψάρι, καρπάτσιο ψαριού και κρέατος, πίτσα, φρέσκο κατσικίσιο τυρί.

Δυναμικό παλαίωσης : 2-3 έτη.

Κριτικές :

Decanter World Wine Awards: αργυρό μετάλλιο

Add To Cart

Το κρασί ήταν ο πρωταγωνιστής στην γη της αρχαίας Tusculum, όπου χτίστηκε το Casale Marchese. Η παραγωγή του «νέκταρ των θεών» είχε ήδη καταγραφεί από τους Ρωμαϊκούς χρόνους. Το Frascati το τυπικό εξαίρετο προϊόν της περιοχής που ο Andrea Bacci το 16ο αιώνα όρισε ως :  "μια γη απολαύσεων, γενναιόδωρη με σταφύλια και ποικιλία φρούτων... αυτοί οι ακούραστοι αγρότες καλλιεργούν τα πιο εκλεκτές ποικιλίες της Ιταλίας στα αμπέλια τους".

Το Frascati συνήθως καταναλώνεται μέσα στη χρονιά όμως το Frascati "Casale Marchese", αν κι ευχάριστο κατά το Φλεβάρη Μάρτιο φτάνει στο απόγειο του το καλοκαίρι, οπότε τα χαρακτηριστικά του ευνοούνται από μια σύντομη παραμονή στη φιάλη.