Dalmau, DOCa Rioja, ερυθρός ξηρός

Dalmau, DOCa Rioja, ερυθρός ξηρός

$0.00

Σοδειά: 2017

Ποικιλίες : 80% Tempranillo, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Graciano

Αμπελώνας : Επιλογή των καλύτερων σταφυλιών από το αμπελοτόπι Canajas 9 εκταρίων που βρίσκεται σε υψόμετρο 465 μέτρων. Το έδαφος είναι αργιλοπηλώδες με πετρώδες υπόστρωμα που ευνοεί την βέλτιστη ωρίμανση. Μετά την καρπόδεση γίνεται αραίωση, επιλέγοντας τσαμπιά με μικρούς καρπούς, ώστε να περιοριστεί η απόδοση στο 1 κιλό  ανά πρέμνο.

Ο τρύγος γίνεται αρχές ως μέσα Σεπτεμβρίου, στο χέρι και τα σταφύλια συλλέγονται σε μικρά δοχεία ώστε να φτάσουν το γρηγορότερο και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση υγιεινής στο οινοποιείο.

Οινοποίηση : Προσεκτική επιλογή και αποβοστρύχωση των σταφυλιών. Στη συνέχεια κάθε ποικιλία ζυμώνει ξεχωριστά για 10-15 μέρες περίπου μικρές ξύλινες δεξαμενές από Allier. Καθημερινά πραγματοποιούνται ανακύκλωση του χυμού και αερισμός ώστε να έχουμε βέλτιστη εκχύλιση των πολυφαινολικών συστατικών.

Ωρίμανση : για 23 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια Allier 225 λίτρων.

Γευσιγνωσία : Περίπλοκο και βελούδινο στη μύτη, χαρακτηρίζεται από ώριμα μαύρα φρούτα, με νότες βαλσαμικές, ορυκτές και μαύρων μπαχαρικών. Πλούσιο με ζουμερές τανίνες και πολύ μακράς διάρκειας μπαχαρένιο τελείωμα. Ρωμαλέο, στρογγυλό και συμπαγές.

Απολαύστε το : στους 16º-17 ºC.

Συνδυασμοί φαγητού : ελάφι μαριναρισμένο με σάλτσα σοκολάτας και μούρων αρωματισμένη με άρκευθο | ταρτάρ από μοσχαρίσιο κόντρα φιλέτο.

Δυναμικό παλαίωσης :  ως το 2035-2040.

Κριτικές :

GUÍA PROENSA (SPAIN): 99 POINTS.

GUÍA GOURMETS (SPAIN): 99 POINTS.

JAMES SUCKLING (USA): 97POINTS.

TIM ATKIN (UK): 96 POINTS.

ROBERT PARKER: 93/94 POINTS.

VINOUS MEDIA (USA): 94 POINTS.

Add To Cart

Κρασί περιορισμένης παραγωγής από παλαιό αμπελοτόπι με πολύ χαμηλές αποδόσεις. Η αυστηρή επιλογή σταφυλιών, σχολαστική εκχύλιση και ωρίμανση σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια για ενάμισι χρόνο, δίνουν σε αυτό το κρασί έναν αρμονικό και έντονο χαρακτήρα. Το Dalmau γεμάτο αποχρώσεις και προσωπικότητα, εκφράζει την πιο μοντέρνα πλευρά του οινοποιείου Marques de Murrieta.

 “Ένα Dalmau με ισχυρό χαρακτήρα, πιο συμπυκνωμένο κι εκφραστικό από κάθε προηγούμενη σοδειά” Maria Vargas, Οινολόγος