Speri, Valpolicella classico, DOC Valpolicella classico, bio, ερυθρός ξηρός

Speri, Valpolicella classico, DOC Valpolicella classico, bio, ερυθρός ξηρός

$0.00

Σοδειά: 2019

Ποικιλία : Corvina veronese 60%, Rondinella 30%, Molinara 10%.

Αμπελώνας : Από τους ιδιόκτητους αμπελώνες της οικογένειας Speri family στη περιοχή της Valpolicella Classica, που βρίσκονται στις κοινότητες San Pietro in Cariano, Fumane και Negrar.lying σε υψόμετρο 120 - 350 μέτρα.

Οινοποίηση : Ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά και τα σταφύλια υφίστανται αποβοστρύχωση και αμέσως μετά εκραγισμό. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται με ελεγχόμενη θερμοκρασία σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ενώ γίνεται και εκχύλιση για 8 μέρες περίπου.

Ωρίμανση : για 4 μήνες σε ανοξείδωτες και τσιμεντένιες επυαλωμένες δεξαμενές και στη συνέχεια στη φιάλη.

Γευσιγνωσία : Κόκκινο ρουμπινί χρώμα με ιώδεις ανταύγειες, έντονο μπουκέ με νότες κερασιών και βιολέτας. Μετρίου σώματος, με επαναφορά των φρούτων στη γεύση που πίνεται φρέσκο.

Απολαύστε το : στους 16-18º C.

Συνδυασμοί φαγητού : Συνοδεύει ιδανικά ορεκτικά, σούπες, ζυμαρικά και τυπικά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας.

Δυναμικό παλαίωσης : πιείτε το φρέσκο.

Add To Cart

Ένα νεαρό κρασί που μπορεί να το απολαύσει κανείς φρέσκο που διατηρεί τα χαρακτηριστικά της περιοχής προέλευσής του.
Διακρίνεται από έντονα αρώματα και φρέσκια γεύση και είναι ιδανικός συνοδός για πληθώρα εδεσμάτων.

“…Η Valpolicella οφείλει τη διεθνή επιτυχία της κατά ένα μεγάλο ποσοστό σε οινοποιεία όπως το Speri, που εδώ και δεκαετίες είχαν θέσει πολύ υψηλά στάνταρ ποιότητας, χωρίς να ενδώσουν στις απαιτήσεις της αγοράς, παραμένοντας πιστοί στο στυλ των κρασιών και των αμπελώνων τους, όπου βρίσκει κανείς ντόπιες ποικιλίες οργανωμένες σε πέργκολα...” Vini d’Italia Gambero Rosso 2015